top of page

ATEŞ’İN ÇOCUKLARI HOCALARINI ANDI

Seramik camiasının en sevilen hocalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Prof. Dr. Ateş Arcasoy’un öğrencileri Bursa’da düzenlenen bir sergi ile hocalarını andı. “Ateş’in Çocukları Bir Varmış Bir Yokmuş” başlıklı sergi 22-30 Kasım tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi Galeri N’de izlendi.


Hasan Başkırkan, Fatma Batukan Belge, Nihal Sarıoğlu, Ayşegül Türedi Özen, Zuhal Bilginalp, Ayşe Göçer.


Huri Aykut Ülker’in küratörlüğünü yaptığı “Ateş’in Çocukları Bir Varmış Bir Yokmuş” başlıklı sergide Ateş Arcasoy’un eğitimlerine katkıda bulunduğu 50 seramik sanatçısı birer yapıtlarıyla yer alarak hocalarını andılar. Nilüfer Belediyesi Galeri N’deki sergi Arcasoy’un doğumgünü olan 22 Kasım’da açıldı. Açılışta serginin onur konukları, Prof. Ateş Arcasoy’un hayat arkadaşı Ayşe Göçer, öğrencileri Prof. Hasan Başkıran ve Dr. Fatma Batukan Belge, Arcasoy hakkında birer konuşma yaptı.


Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nde Ateş Arcasoy’un öğrencisi olan serginin küratörü Huri Aykut Ülker, “Tanıyan herkesin çok sevdiği, renkli bir kişiliğe sahip olan Arcasoy; beyefendi kişiliği, zarafeti ile insan sıfatını hak eden bir üstattı. Çok sevgili hocamızı doğum gününde ölümsüzleştirmek istedik. Hepimizde insan olarak, öğretmen olarak büyük izler bırakmış birisi. Sergiyi görseydi hepimizle gurur duyardı” dedi.


Dicle Öney (üstte sağda) Sercan Filiz (üstte ortada) Seda Sağ (üstte sağda) Fatma Batukan Belge (ortada) M. Candan Güngör (ortada sağda) Zuhal Bilginalp (altta solda) Nurgin Çetin (altta sağda)


Ayse Göçer, Ateş Arcasoy’a olan özlemini dile getirirken eski öğrencilerinden Fatma Batukan Belge, “Sanat, tasarım ve teknoloji arasındaki bağın ne kadar güçlü olduğunun farkındaydı ve bize de bunu benimsetmeye çalışırdı. Biz öğrencilerini daima teşvik eden, destekleyen, cesaret veren bir hocaydı. Henüz birinci sınıf öğrencisiyken bile bir atölye açma ya da akademisyen olarak devam etme gibi konularda istek duymamızı sağlardı.” diye konuştu.


40 yıldır seramik dünyasında başvuru kaynağı olan Seramik Teknolojisi kitabının yeni edisyonunu Arcasoy ile beraber yazan Prof. Hasan Başkırkan da konuşmasında Arcasoy’un ne kadar titiz bir hoca olduğuna değindi.


“Ateş’in Çocukları” başlıklı bu sergide 50 sanatçının farklı tekniklerdeki çalışmaları yer aldı. Küratör Huri Aykut Ülker, sergiyi gelenekselleştireceklerini ve her yıl sürdürmek istediklerini belirterek, “2024’te Uluslararası Seramik Bienali Bursa kapsamında Ateş’in Çocukları olarak bir ödül heykelciği yarışması ve sergisi planlıyoruz” dedi.

Comments


bottom of page