top of page

SANATIN SOLUĞU CUMHURİYET

“İzmir Seramik Dayanışması Topluluğu” Prof. Sevim Çizer tarafından 6 Şubat 2023’te ülkemizin yaşadığı büyük deprem yıkımının ardından oluşturuldu. Deprem bölgesindeki çocuklar için eğitim ve rehabilitasyon desteği sağlayan grup, sonrasında da kültürel etkinlikleri sürdürme kararı aldı ve ilk sanatsal projeleri “Sanatın Soluğu Cumhuriyet” sergisi oldu. 


DOÇ. M. CANDAN GÜNGÖR



Prof. Sevim Çizer tarafından 2023 yılında oluşturulan “İzmir Seramik Dayanışması Topluluğu” ilk sergisini “Sanatın Soluğu Cumhuriyet” başlığıyla 20 Mart- 3 Nisan 2024 tarihleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Resim Heykel Müzesi, Kültürpark Sanat Galerisi’nde açtı. Sergide, Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı onuruna yüz seramik sanatçısı yüz eseriyle yer aldı.



Prof. Sevim Çizer topluluğun oluşma sürecini ve serginin kapsamını şu şekilde açıklamaktadır: “İzmir Seramik Dayanışma Topluluğu, 6 Şubat 2023’te ülkemizin yaşadığı büyük deprem yıkımının ardından, üyelerinin gücü ölçüsünde, özellikle deprem bölgesindeki çocuklar için eğitim ve rehabilitasyon desteği sağlayabilmek için oluşturuldu ve tüm gücüyle amacını gerçekleştirmeye çabaladı. Böyle üzücü bir nedenle bir araya gelmiş olan bu sanatçı grubu, sonrasında da dayanışmayı sürdürmeye ve kültür- sanat etkinliklerinde birlikte olmaya karar verdi. Grubun ilk sanatsal projesi olan bu serginin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nün otuz yedi yıl boyunca yetiştirdiği mezunları ve İzmir’e gönül vermiş seramik sanatçılarını bir buluşma ile bir araya getirmekti. Sergi, seramik malzemeye yaklaşımı, eğilimler ve bakış açısı birbirinden farklı yüz sanatçının birlikte olması ve eserini sergilemesi açısından başlı başına bir kültürel alışveriş ve sosyal dayanışma etkinliği örneği oluşturması kanısı taşımaktadır. Amacımız ve dileğimiz gelecekte de birlikte oluşturacağımız sanatsal projeler ile sosyal ve kültürel bağlarımızı güçlendirmek, kentimizin kültür- sanat yaşamına katkıda bulunmak ve birlikte üretmenin, paylaşmanın mutluluğunu yaşayarak bunu sürdürülebilir kılmaktır”.


Comments


bottom of page